Frakt & Returer

 

Frakt och leveranstid

Frakten baseras på vikt/storlek. Både Dubbelt- och Enkelt startkit, plus påsar med te kommer fram smidigt eftersom de kan delas ut direkt till din brevlåda. Det brukar normalt ta1–2 vardagar att få hem från det att vi postat. Oftast skickar vi dem samma dag eller nästa vardag som vi får in beställningen.

Beställer du större paket levereras de till ditt lokala postombud. Det går oftast på några dagar.

Vi levererar också till Finland, Norge, Danmark och Spanien. Då är fraktkostnaden 140:- upp till två kg.

Leveransen

Observera att startvätskan inte trivs i kyla så om din brevlåda står utomhus måste du själv vara vaksam (under vintertid) på att vätskan inte ligger och fryser till och blir förstörd. En het sommardag är det också bra att ta in den så fort som möjligt. Låt inte heller kombuchan ligga och vänta i sitt paket utan sätt igång och brygg inom några dagar.

Förpackningen kan ibland bli något ”uppblåst” och ballongliknande. Det är inget fel på produkten – den har bara jäst. Det är olika för olika batcher och inget att bry sig om. Kombuchan innehåller vildjäst som beter sig lite okontrollerat. Jästen ser ut som bruna slamsor och ska inte silas bort utan bidrar till kulturens välmående.

Returer

Om du av någon anledning inte är nöjd med våra produkter går det bra att returnera varan inom 14 dagar oanvänd i originalemballaget och få pengarna tillbaka. Skulle det vara något produktionsfel så står vi även för fraktkostnaden. Returer av startvätska gäller dock inte eftersom den är en färskvara.